Uppdrag

Handelskammarens höstmöte

Planerat i minsta detalj

HJ Consulting fick uppdraget att planera Handelskammarens höstmöte som genomfördes tisdagen den 21 november hos företaget JSC IT-Partner i Nässjö. Ett önskemål var att kompetensutveckling, en viktig fråga för Handelskammaren, skulle utgöra ett vitalt inslag i programmet. Det löste vi genom att dels engagera Eva Skogeryd, HR-Manager hos IKEA Svenska AB i Torsvik liksom Affärsstödschef Johan Palmberg vid Obos/Smålandsvillan i Myresjö.

 

Att vi därtill genomförde arrangemanget hos JSC IT-Partner, ett målmedvetet företag som värnar om just kompetensutveckling, blev mycket lyckat. Ett bra program förtjänar också att tillföras det där ”lilla extra”. Detta representerades av Anders Eller, ny VD hos Beijerinvest och med rötterna i småländska Ekenässjön samt företagets ordförande Johan Wall. De båda gav deltagarna spännande insikter kring hur Beijerinvest satsar på företagsförvärv och bidrar till sund företagsutveckling. I det digra programmet medverkade också Handelskammarens VD Jonas Ekeroth och gav en exposé över Handelskammarens arbete under 2017.

 

Utöver planering och upplägg i minsta detalj av arrangemanget utförde Holger Jonasson uppdraget som moderator och gjorde en rejäl uppföljning från arrangemanget som fått god spridning. 

 

HK hostmote 171122 I NASSJO LOW

PDF-fil

Här var allt på rätt spår!

Den 29 mars 2017 genomfördes en succéartad invigning i anslutning till Nässjö Resecentrum. Infraservice Scandinavia presenterade sin nya ballastplog och spårriktare. Arrangemanget samlade ett stort antal besökare från hela landet. Senare uppmärksammades det också i bland annat Dagens Industri. Holger Jonasson Consulting var med i hela planeringen av arrangemanget i samverkan med Infraservices ledning. Här gäller det att tänka på alla detaljer: från starten på Hotell Högland med alla talare, till promenaden ner till invigningen av de stora maskinerna. Min uppgift var också att vara moderator för hela arrangemanget samtidigt som jag fotograferade, filmade och gjorde uppföljningsmaterialet som presenteras här. Det var ungefär en månads jobb inför ett arrangemang som varade runt tre timmar - men Infraservices VD rapporterade efteråt att reaktionerna varit mycket goda från de som var med. Vi fick också in material i fack-, -lokal och -regionpress. Min uppfattning är att välplanerade arrangemang ger effekter såväl före, under som inte minst efter att det hela har genomförts. Men då krävs minutiös planering.

 Invigning nassjo thumb

PDF-fil

ARRANGEMANG - JOBB

Konferensen "Det är väl ingen risk - vi kan väl chansa"
 

Konferensen belyste säkerhetsfrågor och gav också exempel på hur en tågsimulator kan vara till stor hjälp i förebyggande syfte. Det var några månader jobb med att planera konferensen, få ihop en mix med 17 personer som deltog på estraden. Här fanns bland annat Green Cargos säkerhetschef, samt SJ:s personaldirektör samt dess ordförande. Ett nära samarbete ägde rum med Väg- och Transportforskningsinstitutet i Linköping. Därifrån medverkade flera talare. Lena Kecklund, VD för MTO Säkerhet medverkade, liksom representanter för Nässjö kommun, Trafikverket, Transportstyrelsen, Trainteam, Nässjöakademin och Nordic Infracenter. Jag var också moderator för konferensen. Hela arrangemanget avlöpte perfekt och tiden hölls på minuten. Konferensplanering, planering för medverkan vid mässor och moderatorskap är en av mina specialitéer. 

 

 

Swedish Rail Skill Forum seminarium

 

Seminarium med näringsministern i spetsen 14 april 2014. Handlar om kompetensutveckling inom järnvägssektorn.
 Naturligtvis flera månaders förarbete. Uppläggning av program. Engagemang av kvalificerade medverkande. 
Betydande marknadsföringsinsatser.  
Moderatorskap. Uppföljning. Samt en liten humoristisk avslutning med näringsminister Annie Lööf.

 

Konferens ingen risk thumb

 PDF-fil

 

 

 PDF-fil 

ARRANGEMANG - IDEELLT

”Den Stora Berättelsen”

 

Med Boris Salo, präst från Finland. I teatersalongen Pigalle 6 mars 2014. 170 personer kom och hörde Boris läsa berätta Markusevangeliet utantill!
Även här flera månaders förarbete med massor av detaljer att tänka på.
Besöket kompletterades med ett seminarum den 8 mars på temat ”Energislukare och Energigivare” samt en ekumenisk gudstjänst.


PDF-fil

INTERVJUER - RAKT PÅ SAK

 
Johan Palmqvist och Tony Pölder

Hade nöjet att få hjälpa Sveriges största specialist på längdskidor - Pölder Sport i Nässjö- i jakten på nya ändamålsenliga lokaler. Det blev en mycket lyckad lösning. Den här intervjun gjordes den 11 november 2016 i samband med deras årliga skidmässa som samlar tusentals personer under två dagar. 

Anders Wall, ordförande för Beijer Alma

Ett litet klipp från en intervju med välkände finansmannen Anders Wall
gjord på Beijer Almas kontor 150205 i Stockholm.

 

Kjell Karlsson

på ER-Bil i Nässjö har skapat ett "Honda-bälte". Han säljer näst mest Honda i Sverige. I förhållande till invånarantalet är han klar etta.

 

 

Näringsminister Annie Lööf

får smålandskräftor efter sitt anförande vid nässjöseminarium.

Gekås-Boris fattade Lanabs affärsidé

 

Annika Tell, stolt direktör för Freys Hotels